Kontakt och om oss

Kontakt    

Hans Makander


 

Hans Makander har jobbat i drygt 25 år med kommunikationsfrågor på strategisk och taktisk nivå. Hans har erfarenhet från kommunal, statlig och privat verksamhet. Under 12 år undervisade Hans på Berghs School of Communication med fokus på marknadsföring, marknadsplanering och kommunikation.

Senast kommer Hans från tjänsten som Kommunikationschef på Manpowergroup där han ansvarade för succén ”Nisse från Manpower” och där han byggde upp marknadens största #ContentConcept Manpower #Worklife, Sveriges största arbetslivspanel som nästa år fyller 10 år.

Hans har också jobbat på SJ som marknadschef och varit ansvarig för lanseringen av snabbtåget X2000 under perioden 1990-95. Målet att gå förbi inrikesflyget på sträckan Stockholm – Göteborg uppnåddes efter fyra år.

Hans har också jobbat i den skånska myllan på Malmö Turistbyrå under fem år och marknadsfört Malmö och Skåne som turistmål.

Hans har bred erfarenhet från kommunikation och PR.

 

hans@makander.se  

 

+46703774523

Hans Uhrus


 

Hans Uhrus har över 20 års aktiv erfarenhet av strategisk och finansiell kommunikation, bland annat som informationschef i börsnoterat bolag, kommunikationschef, som näringspolitisk chef, IR-chef och som VD.

Två år i rad erhöll han utmärkelsen som bäste IR-chef på medelstora bolag i sin roll som IR-ansvarig och Informationschef på Proffice AB, där han var verksam i

11 år och bland annat ansvarade för bolagets börsintroduktion.

Han har i Interimsuppdrag vunnit pris för Sveriges bästa nyhetsrum och Digital PR Award.

Hans har varit verksam i franchisebolag, flygbranschen,  bemanningsbranschen, i snabbväxande tillväxtbolag, fastighetsbolag och i finansbranschen, bland annat som optionsmäklare och aktiemäklare.

Hans har stor erfarenhet av integrerad kommunikation, kriskommunikation, medierelationer, krishantering och strategisk företagsuppbyggnad. Spetskompetensen är kriskommunikation.

 

hans.uhrus@uhrvis.se

 

+46768950101

Kominstitutets arbetar med kommunikation, IR & PR med fokus på strategier, analyser och kriskommunikation.

Institutet har över 45 års erfarenhet från privat, statlig och kommunal verksamhet.